2011. december 25., vasárnap

Castle mindent elölröl 12.fejezet


12.fejezet
Beckett bement Castlehoz a kórházba. Castle épp aludt Beckett meg csak leült mellé a székre és nézte hogy alszik. Csak ők ketten volta a szobába mégis Beckett fejében mintha ezren lettek volna, gondolkodott az eseményeken és a gyilkoson. Nem tudta hogy Castleval a kapcsolatuk hová fog vezetni és mi lesz a következménye de abban biztos volt hogy szereti.
Castle  éppen álmodott.  A nagy álomban szája és teste meg meg rázódott. Beckett ezeket a mozdulatokat nem tudta hová tenni. Castle álmai folytatódtak. Azt álmodta mikor lelőtték újra és újra végigjátszódott a fejében ugyan az a mozdulat és az érzés, Castle nem tudta hányadszor nézi vissza ugyan azt a jelenetet és kicsi erőt vett magán és leállította a fejében kavargó gondolatokat. Most tennem kell valamit hogy ez ne forduljon többé elő, és mi van ha Beckettet találja el az a golyó. Ebben a pillanatban elszántan megfogadott valamit magában. Én mostantól elvégzem a rendőri iskolát hogy meg tudhassam védeni Beckettent. Igen ezt fogom tenni.
Becket is hasonlókon gondolkodott. Castle nem dolgozhat tovább a rendőrségnél mert nem tudja megvédeni magát és én nem leszek mindig ott hogy megvédjem mi van ha a következő golyó a halálával jár. Calamit tennem kell beszélnem kell a főnökkel hogy csináljon valamit Castleval mert ez nem mehet így tovább. Ha felépül akkor el is mondom neki.
Castle hosszú  álomsorozata véget ért és felkelt. Mikor kinyitotta a szemét szerelmére tekintet kinek szemeiben félelem kavargott Castle tudta hogy valami nincs rendben Beckettel.
-Beckett.
-Szia Castle.
-Minden oké.
-Igen csak gondolkodtam.
-Akkor jó.
-Megvan a gyilkosunk, csak nem kaptuk el mert mikor bementünk a lakásba akkor már nem volt otthon. Egy sorozat képe volt az áldozatról és sok más gyerekről. Már rág megfigyelhette őket mert nagyon sok kép volt.
-Te jó isten, de tudjátok hogy néz ki?
-Igen már kiadtuk a körözést is.
-Akkor jó.
-Castle beszélnünk kell.
-Szerintem is.
-Mi legyen akkor velünk? Mikor mondjuk el nekik?
-Hogy mi van velünk, hát az van hogy most együtt vagyunk és szeretném ha ez így is maradna. A többieknek pedig akkor mondjuk el ha bejönnek hozzám és mindenki itt van.
-Beckett megcsókolta Castlet.
-Tudtam én hogy te mindenre tudod a választ.
-Beckett, ha kikerülök innen akkor eljössz velem egy randevúra?
-Ez nem is lehet kérdéses.
Most Castle csókolta meg Beckettet. Nagyba csókolóztak mikor Beckett telefonja megcsörrent.
-Igen itt Beckett. Azonnal megyek.
-Ryan volt az látták a gyilkosunkat.
-Jó menj csak kapd el szívi.
-Szívi?
-Nem tetszik?
-Csak mások előtt ne hívj szívinek.
-Oké.
Beckett elviharzott.
Beckett bement az őrsre ahol Esposito és Ryan már várták.
-Tőlünk 10 sarokra látták egy sikátorban és nem volt egyedül egy kisfiút is láttak nála.
-Azonnal menjünk. Kérek mindenkit hogy szirénákat ne használjanak mert az megijesztheti a gyilkost és félő hogy valami hülyeséget tesz és ne feledjük van vele egy túsz is.
Beckették és még 4 rendőrautó elindult a helyszínre.
Szép lassan negáltak a helyszíntől 1 sarokra és odalopakodtak a sikátorhoz. Két ajtó volt egyik jobbra a másik balra vezetett.
-Akkor Ryan és maguk menjenek jobbra mi meg Espositoval és a többiekkel balra ha van valami akkor értesítsenek engem.
-Igen is asszonyom.
-A csapat most kétfelé szakadt.
Beckették egy ablaktalan folyóson találták magukat ahol minden 5 méteren egy ajtó volt az első ajtókba beküldte a rendőröket de Beckett csak ment tovább mire azon találta magát hogy egyedül halad fel a lépcsőn.
Zajokat halott és szép lassan el kezdte követni a zaj forrását.
Mire közelebb ért észrevette a kisfiút aki meg volt kötözve. Ahogy ránézett a fiúra megdöbbenten bámult előre. Te jó ég ez ez Mike. Szíve egyszerre vert hevesen és ütemesen most mit csináljon. Neki mindig nehéz az ilyen főleg hogy ismeri is a fiút.
-Beckett gondolkozz gondolkozz.
De alig mondta ki ezeket a szavakat meglátta az elkövetőt.
Nem lehetett tisztán kivenni tehát lőni nem tudott. A fegyverét szorosan fogva elkezdett közelíteni. A fickó megfordult, Beckett alig tudott félreugrani hogy ne vegye észre. A fiú meglátta Beckettet és Zajt próbált kelteni amire az elkövető fel is figyelt.
-Azt mondtam maradj csöndben nem érted.
A férfi elővett egy fényképezőt és el kezdte fényképezni a fiút.
Beckett ekkor megint lehetőséget kapott a közelebb jutáshoz.
Már majdnem a férfi mögé került mikor egy nyomást érzett a fején és összeesett eszméletlenül.
Folytatjuk…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése